Thursday, August 24, 2006

Vergeetachtig

Overdag gebeuren er altijd dingen waarvan ik denk: dit moet ik in de kinderen hun boekje schrijven, of: hierover kan ik even bloggen vanavond. Maar dat is dan in een flits en het wordt blijkbaar niet in mijn langetermijngeheugen opgeslagen, want 's avonds ben ik het vergeten.

Rond het uur dat ik in mijn auto zit op weg naar huis, voel ik de vermoeidheid zo over me heen vallen. Eigenlijk al vroeger maar ik kan me nog net door al het werk slepen. Maar als ik dan achter het stuur voor me uitstaar naar die auto's voor me, dan ebt de concentratie helemaal weg.
Als ik de kinderen dan zie, krijg ik wel weer een impuls voor een paar uurtjes, totdat het echt hun bedtijd is, en dan zakt mijn energiepeil weer onder nul zodat ik bij tegenstribbelen echt wel merk dat mijn geduld op is voor die dag.

Omdat ik eigenlijk vaak moe ben, heb ik mijn bloed eens laten testen. Dit was helemaal in orde. Het komt dus gewoon logischerwijs doordat ik soms slecht slaap. Ik heb nogal veel slaap nodig en liefst op regelmatige uren, dus als dit strikte schema in de war komt heb ik een week nodig om me terug op te peppen. De dokter gaf me dus een vitaminekuur, om "fysiek en mentaal weer volop actief" te zijn, zo staat er op de doos (ik ben gaan kijken want ik had dit uiteraard niet onthouden).
Het probleem is, ik vergeet die tabletten telkens weer in te nemen!

Soms voel ik me wel eens als Dory*. Maar wie is mijn Marlin* die me helpt onthouden??

* aan wie de film "Finding Nemo" niet heeft gezien, negeer deze zin.
NB: Hulpmiddeltjes altijd welkom!

3 comments:

Anonymous said...

wil je dat ik je help onthouden wat je niet mag vergeten? Kan je alle dagen SMS'en of mailen, LOL

Wist je ook dat ziektes of what ever de weerspiegeling zijn van de geest, dus een vermoeide geest brengt andere dingen mee.

Uit ervaring kan ik je de raad geven van eens een goede homeopaat te contacteren en je energie pijl op normaal laten brengen. Die mensen zijn daar heel bekwaam in en het is nog natuurlijk ook!
Succes!!

Cursief Huigje said...

vorig jaar had ik een lange periode van slaaploosheid. Weinig energie, 's morgens ontwaken en weeral moe zijn, ... uiteindelijk ben ik in een 'slaapkliniek' beland (UZ Gent) ... daar kon men echter geen aantoonbare 'fysieke' reden vinden. In het gesprek met de specialist bleek dat er zoveel factoren zijn die invloed hebben op de slaap - dat het bijzonder moeilijk is die te bepalen.
Stress is er slechts één van

Margo said...

Leuk dat er ook iemand die ik niet ken, reageert. Ik heb echter nog niet de tijd genomen om zelf te reageren, sorry.
Alleszins bedankt voor de raad, veel valt er misschien inderdaad niet aan te doen, maar ik heb er wel een boek over slaaptips bijgehaald.
Eén van de eerste tips is een bad nemen vlak voor je gaat slapen, en dat ga ik straks doen zie.
Met twee jonge kinderen is het leven natuurlijk wel druk en met het werk erbij (waar ik me momenteel ook voel tekortschieten), heb je snel last van stress. Gelukkig hebben we nog een weekje vakantie tegoed, al zindert het weldoend effect daarvan niet zolang na heb ik nu ondervonden.