Sunday, February 04, 2007

Huishouden

Ik ben eindelijk weer eens "mee" met m'n huishouden. Woensdag heb ik boven gekuist, dit weekend beneden, mijn strijk is gedaan, uit de voorraad gekregen kinderkleertjes dingen uitgezocht die Kato nu wel zullen passen, en ik heb zelfs de auto vanbinnen gestofzuigd!
L. heeft de ramen gewassen, gekookt en opgeruimd, en nog zo van alles. Deze namiddag bleef er nog tijd over om te gaan zwemmen.
Kijk, zulke weekends moeten er meer zijn: eens goed door kunnen werken, zodat je achteraf zo kunt genieten van de gedane arbeid (zooo leuk om eens in een propere auto te zitten), en ook eens samen leuke dingen doen met de kinderen, of gewoon eens wat luieren en babbelen.

We hebben donderdag Kato's rapport gekregen van school. Op alle vlakken scoort ze voldoende tot goed, 't is dus allemaal wel okee. Waar ze het meest moeite mee heeft is om anderen ook eens aan de beurt te laten, om rustig en geduldig te vragen wat ze zou willen, om zich eens gedeisd te houden op klasmomenten... Ze is precies een haantje de voorste... van wie heeft ze dat nou? Ze zou probleemloos de juf kunnen vervangen moest die met ziekteverlof zijn.
Maar ze hebben gelijk: thuis wil ze ook vaak haar willetje doordrijven. En omdat Sam zo'n meegaand karakter heeft, krijgt ze ook vaker haar zin. Toch letten we erop dat ze niet altijd als eerste mag kiezen bijvoorbeeld. Ze leert het wel!

No comments: