Monday, September 11, 2006

Grootouders


Grootouders zijn zulke gelukzakken!
Ze kunnen hun kleinkindjes verwennen zonder er nadien de gevolgen van te moeten dragen. Ze kunnen een hele dag ravotten en spelen en het werk laten liggen, want de volgende dag zijn de kinderen toch weer naar huis. Ze kunnen het zich veroorloven om niet altijd even consequent te zijn. Ze zien de kleinkinderen vol enthousiasme arriveren: "Ooooooomaaaaaaaaaaa!".
En na een drukke dag, worden ze weer afgehaald en hebben oma en opa weer rust!

Mijn ouders zijn dol op hun kleinkinderen. OK, soms is het wel eens te vermoeiend, en soms hebben ze zich ook wel eens boos moeten maken. Maar zoveel leuke dingen dat ze daar allemaal doen!
Spelletjes spelen, zoals Vier-op-een-rij of Memory. Leren fietsen met zijwieltjes, zelfs in de winter op zolder. Schommelen. Kippen voeren. Bessen plukken. Picknicken op de bank onder de pereboom. Pannenkoeken bakken. Opa's pannenkoeken eten, met zelfgemaakte Oma-confituur. Naar de treinen gaan kijken. Boekjes lezen, over Sesamstraat. Muziek luisteren en dansen. Een autootje achterna zitten dat alleen rijdt. Paaseitjes rapen. Vlinders zoeken. Aarde wegscheppen. Tussen de groenten in de moestuin lopen.
En nog Veel Veel Meer.



Mijn kinderen zijn zulke gelukzakken, met zo'n lieve oma en opa...

No comments: