Eerst appelcake gebakken. Mijn eeuwig recept, want de meesten vinden hem erg lekker (vooral mijn schoonfamilie is er redelijk gek op).
Voor wie geïnteresseerd is, hier het recept:
- 200 gr alpro boter smelten en wat laten afkoelen
- 200 gr suiker erbij roeren
- vier eierdooiers erbij (daarom moet hij afgekoeld zijn, anders stolt dat, ja, al eens ondervonden)
- 250 gr zelfrijzende bloem erbij
- dit goed mengen
- de vier eiwitten kloppen met zakje vanillesuiker erbij
- geklopt eiwit onder het mengsel spatelen
- stukjes appel, ev. rozijnen en/of kaneel erbij
- bakken bij 180°C gedurende 45 min tot een uur
Voor deze twee + een kleintje dat al op is, heb ik de dubbele hoeveelheid van hierboven gebruikt.
En dan quiches:
- een met witloof en spek
- de andere met hesp en kaas
- en de derde met prei en zalm
bereidingswijze
- bladerdeeg van Herta uitrollen in een springvorm (bakpapier laat ik eronder)
- doorprikken met een vork
- de ingrediënten reeds vooraf bereiden (zalm en prei stomen, witloof en spekjes stoven) en goed laten uitlekken en afkoelen
- de groenten + vis of vlees op de bodem uitspreiden
- per quiche 2 eieren kloppen en alpro room en peper toevoegen (voor de quiche met zalm ook dille toegevoegd, voor die met witloof ook dragon)
- ei/roommengsel op de gevulde bodem spreiden
- geraspte kaas erover
- bakken gedurende 30 min (ongeveer) bij 200°C.
Hierbij geef ik een salade met vinaigrette met rozijntjes en fetakaas, tomaatjes, alsook zelfgebakken brood (ev. ook met feta en noten erin).
No comments:
Post a Comment